Home > artikelen > Zo gebruik je Culvita Vulkanisch Substraat

Voor kamerplanten

Jouw kamerplant wil je natuurlijk zo lang mogelijk groen en gezond houden. Culvita Vulkanisch Substraat helpt daarbij.

Dit heb je nodig:
– Een kamerplant
– Een mooie pot, die past bij je interieur
– Een inzethoes die zo goed mogelijk past bij het formaat van de pot
– Culvita Vulkanisch Substraat
– Optioneel: een water- of vochtmeter

1. Zet in de pot eerst een inzethoes. Deze houdt het vocht tegen en zo voorkom je lelijke kringen op de vloer of vensterbank. Tip: Komt de hoes niet tot (net onder) de rand van de pot? Vul de pot dan eerst met wat substraat en plaats de inzethoes daar bovenop. Zo ziet de pot er mooi gevuld uit. En is de hoes te groot? Dan is deze makkelijk op maat te snijden.

2. Plaats eventueel een watermeter in de inzethoes. Hiermee kan je makkelijk zien hoeveel water je moet geven (zie het kader) en blijft je plant dus langer mooi. Tip: Zorg dat de watermeter goed tot de bodem komt, zodat hij het vocht van de hele pot kan meten.

3. Breng een laag Culvita Vulkanisch Substraat aan in de inzethoes.

4. Haal de kamerplant uit de pot waarin ‘ie geleverd is. Overtollig potgrond verwijder je.

5. Plaats de plant tot net onder de rand van de inzethoes. Heb je daarvoor wat meer substraat nodig? Dan voeg je dat toe aan de inzethoes. Vul de hele pot af met Culvita Vulkanisch Substraat.

Minimaal 4 weken geen water geven

Als je een watermeter hebt, vul je de pot tot de watermeter op het maximale niveau staat. Het Culvita Vulkanisch Substraat neemt al het water op; de watermeter geeft na een aantal minuten een minimum aan. Nu is er voldoende water in de korrels aanwezig om de plant tot 4 weken van water te voorzien. Hoeveel weken dit precies is, hangt af van de plant en van de temperatuur.

Heb je geen watermeter? Een vochtmeter volstaat ook! Geef pas weer water wanneer de vochtmeter aangeeft dat de plant droogstaat.

Tip: Geef iedere keer dat je water geeft ook een beetje Culvita Vloeibare Meststof om je plant zo lang mogelijk groen en gezond te houden.

Aanbevolen product(en)

Culvita Vulkanisch substraat

Meer informatie over dit product

Potgrondkiezer

Hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw beplanting?

Wat ga je planten?