Culvita is één van de oudste potgrondmerken van Nederland. Met meer dan zeventig jaar ervaring is het assortiment in de loop der jaren uitgebreid met veel nieuwe producten. Het kleine potgrond bedrijf van toen (1946) is inmiddels uitgegroeid tot een totaal leverancier. Partner voor kwekerijen, tuincentra, hoveniers en andere bedrijven actief in de groensector.

Samen werken aan gezonde groei

Culvita is in 1946 opgericht. In de jaren 80 heeft de heer H. Schouten het overgenomen samen met een compagnon. In 1994 is Culvita overgenomen door zoon Henk Schouten en inmiddels is de derde generatie werkzaam in het bedrijf. Sinds 1 januari 2022 is Culvita gefuseerd met Van Egmond Potgrond.

Culvita en Van Egmond zijn familiebedrijven en blijven als zelfstandige bedrijven functioneren. Voor beide bedrijven geldt optimale betrokkenheid, kwaliteit en flexibiliteit Culvita en Van Egmond zijn trots op wat is bereikt en vastberaden om nog verder te verbeteren. Natuurlijk staat kwaliteit hoog in het vaandel maar aandacht en betrokkenheid voor klanten en personeel is minstens zo belangrijk. Samen werken aan gezonde groei!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Culvita maakt, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), gebruik van kunststof pallets. Deze pallets zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook schoner, sterker en mooier! Ook dat noemen wij toegevoegde waarde!

Hart voor de zaak

De medewerkers van Culvita werken dag in dag uit hard voor de zaak en met hart voor de zaak. Onze mensen zijn trouw, kundig en betrokken en daar zijn we trots op.

We werken vanaf een unieke eigen locatie in Hazerswoude-Rijndijk met 200 m2 kantoor, 1250 m2 productie en ruim 10.000 m2 opslag. Sinds 2017 is de complete opslag overdekt en dat zorgt ervoor dat we een nog betere kwaliteit kunnen garanderen en efficiënter kunnen werken onder elke weersomstandigheid. Voor een goede indruk van ons bedrijf bekijkt u onze korte bedrijfsfilm!

Ervaar het verschil met Culvita

Kwaliteit wordt niet alleen bepaald door het gebruik van de juiste ingrediënten en samenstellingen maar ook door mensen van het bedrijf. Het team van Culvita is gemotiveerd om elke dag weer het beste er uit te halen. Dat vormt de ideale voedingsbodem voor een optimale samenwerking.