Home > artikelen > Earl grey thee zat? Deze verse kruiden móét je proberen

Er gaat niets boven een kopje thee. Eens iets nieuws proberen? Experimenteer dan met deze bijzondere kruidencombinaties. Geniet van jouw theemoment!

Munt met kaneel en sinaasappel
We beginnen met een easy variant, want wie kent er niet het kopje verse muntthee? En in je tuin groeit de muntthee makkelijk, je moet hem alleen in de gaten houden in droge periodes; geef dan wat extra water. Combineer je muntthee eens met een kaneelstokje en een schijfje sinaasappel.

Brandnetel en honing
De smaak van brandnetelthee lijkt op die van groene thee en is een beetje hooiachtig. Brandnetelthee is extra lekker met een scheutje honing. Kijk je wel uit met plukken? Handschoenen zijn geen overbodige luxe!

Verse basilicum, rozemarijn en steranijs
Doe een takje basilicum, een takje rozemarijn en twee steranijsjes in het hete water en laat even trekken. We zijn benieuwd of jij deze smaaksensatie ook zo lekker vindt!

Rozemarijn met kaneel
Iets minder spannend, maar wél heel lekker: rozemarijn met een kaneelstokje. Wil je wat extra’s? Voeg dan ook een schijfje citroen en wat honing toe.

Paardenbloem
Als het blad van de paardenbloem nog jong is (in april of mei) heeft-ie een lekkere nootachtige smaak. Verwijder de wortels en stelen en was de bloemen en bladeren grondig met koud water. Trek er meteen thee van, of laat de bladeren en bloemen eerst een paar weken drogen op een donkere plek.

Citroenmelisse met munt
Citroenmelisse is een vaste plant die tot de lipbloemenfamilie behoort. Hij ruikt naar citroen en als je hem trekt in thee heeft de smaak daar ook iets van weg. Combineer met munt en voeg eventueel wat honing of rietsuiker toe.

Tijm met citroen
Ben je niet helemaal fit en heb je last van je keel? Dan is thee met tijm een goed idee! Tijm verzacht de pijn bij hoesten en verkoudheid, omdat het slijm oplost. Voeg wat citroen toe voor een extra lekkere smaak en wat vitamine C.

Salie met munt
Salie heeft een positieve werking op de luchtwegen en schijnt zelfs te helpen bij menstruatieklachten. Lekker in combinatie met munt!

Potgrondkiezer

Hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw beplanting?

Wat ga je planten?