Home > artikelen > Deze kruiden mogen niet ontbreken in je moestuin

Verse kruiden uit de tuin zijn gezonder, smaakvoller en altijd op voorraad! Deze kruiden komen altijd van pas en mogen niet ontbreken in je moestuin.

Rozemarijn
Lekker bij de (gebakken) aardappeltjes, maar ook in marinades en in stoofschotels. Met rozemarijn in de tuin heb je het hele jaar door verse kruiden. Rozemarijn kan in de herfst of in de lente geplant worden. Als mediterraan kruid houdt de plant van een zonnige, beschutte plek en grond die water goed doorlaat.

Tijm
Dé smaakmaker van tomatensauzen en lekker bij champignons, aubergines en honing. Ook in deze groentestoof met pastinaak (recept) wordt tijm gebruikt! Je plant tijm het beste in het voorjaar (tot de herfst). De grond mag arm zijn en het water moet goed weg kunnen lopen.

Munt
Heerlijk om thee van te trekken, maar ook goed te combineren in salades, bijvoorbeeld met geitenkaas en in soepen. De muntplant doet het ’t beste in grond die verrijkt is met compost (bijvoorbeeld Culvita Tuincompost). Kies voor een plek met genoeg licht.

Basilicum
Onmisbaar in je Italiaanse gerechten: basilicum! De plant heeft warme lucht en zon nodig, dus als je basilicum vroeg in het voorjaar plant, begin je het beste binnen. Vanaf half mei kan je de basilicum buiten planten. Zoek een zonnig en beschut plekje om optimale groeiomstandigheden te creëren.

Oregano
Nog zo’n lekkere Italiaanse smaakmaker. Oregano is heerlijk op pizza, in pastasauzen of op een bruschetta. Net als rozemarijn is het een mediterraan kruid dat van zon en beschutting houdt.

Peterselie
Heeft een frisse, peperige en ietwat aardse smaak en is in heel veel combinaties lekker. Eigenlijk met alle groenten, in een (groente)soep of met vis of linzen. Peterselie zaai je in april of mei. Hou de plant in de zomermaanden vochtig en zorg dat-ie in de schaduw staat.

Koriander
You love it or you hate it: koriander. Hiermee geef je je gerecht (een salade, curry, soep of roerbakgerecht) een Aziatisch tintje. Koriander kiemt supersnel, maar kan ook snel doorschieten; zeker bij grote temperatuurverschillen en droogte. Zorg dus voor een constante temperatuur en geef regelmatig water.

De ultieme basis voor kruiden in je moestuin is Culvita Bio-Moestuingrond. Het is te gebruiken in de kas, in de tuin, op het balkon of op het terras. En je plant er ook je groenten- en fruitplanten in!

Potgrondkiezer

Hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw beplanting?

Wat ga je planten?